Följ med safehomes

Här kan du se vad vi har för oss

Safehomes på Facebook

Safe Homes & Care
Safe Homes & Care is with Maria Bauer.2 days ago
Avrundar en oehört givande och intressant dag på Expomedica där Maria Bauer AB föreläser om stressreducering och de-eskalering i hotfulla miljöer.
Framvik AB presenterar sina pilotscenarion där Omvårdnad I Skönvik Sundsvalls kommun Mölndals stad och vi på SafeHomes är först ut med våra repsektive scenarion.

Safe Homes presenterar sitt scenario vid eventet i Eskilstuna den 23 maj, där vi i ett scenario får träffa en familj i vilken våld i nära relation förekommer. Scenariot utspelas utifrån barnets perspektiv när det bevittnar en våldssituation.

Under dagen fick vi bland annat höra
Dick Lindberg från Socialstyrelsen förläsa om digitalisering i välfärden
Almira Osmanovic från Sahlgrenska Universitetssjukhuset berätta om det forskningsprojekt som ska påbörjas med Framvik och D-escalator
och
Shilan Caman, forskare berätta om dödligt partnervåld

Stort tack Maria Bauer, Axel Fors, @Almira Osmanovic Thunström, Dick Lindberg och Shilan Caman samt alla ni andra som gjorde denna dag.

En riktig bonus var oxå att få träffa och prata med LinkedIn kompisar som Cathrin Bergqvist och Anna Amilon. Så kul att träffa er även utanför LinkedIn. 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care5 days ago
Idag har delar av Safe Homes varit med och firat Västerås Yrkeshögskola socialpedagoger som tog sin examen. Vilken känsla att stå framför en helt nyexaminerad klass och se glädje, framtidstro och ett enormt engagemang från både elever och lärare och skolans ledning.

Det känns gott i hjärtat att veta att framtidens socialarbetare är på väg ut i sina nya yrken och att vi har fått vara med på en del av deras resa 🌺

Stort lycka till önskar vi er alla.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care7 days ago
På förekommen anledning vill vi kommentera följande, se bilden.

Vi uppfattar ett inlägg publicerat sent igår kväll av Kerstin Dejemyr som direkt riktat till oss utan att våra namn nämns.

Inlägget verkar vara borttaget då det inte längre går att se varken urpsrungsinlägget eller den kommentar som publicerades på förmiddagen idag och därför väljer vi publicera vårt svar i våra egna flöden.

Vi välkomnar som vanligt en dialog i frågan.

Inom området Våld i nära relation finns idag många aktörer som verkar, allt från myndigheter, kommuner, frivilliga och privata. Många av dessa samverkar på olika sätt men alla samverkar inte med alla.

Att en aktör inte vill samarbeta med en annan aktör innebär ingenting för synen eller bemötandet man har gentemot de som är våldsutsatta, de som är i behov av skydd och som kommer till verksamheterna eller på annat sätt söker kontakt i olika frågor.

Det som man däremot kan fundera över är om den värdegrund eller politiska övertygelse som man har som verksamhetsföreträdare (synlig för alla eller inte) spelar roll för hur man kommer bemöta de våldsutsatta.

Det gäller privata aktörer såväl som frivilligorganisationer.

Kerstin, du kontaktade oss för en kort tid sen för ett eventuellt samarbete.

Då du Kerstin öppet har samarbetat flera gånger med de som tydligt tar ställning i högerextema frågor och liknande perspektiv bjöd vi in till dialog för att tala om det och utröna om vi har samma värdegrund och syn på arbetet mot våld.

För oss är det viktigt med fredliga och inkluderande perspektiv där alla ryms. Vi tar avstånd ifrån det som vi uppfattar som icke inkluderande.

Kerstin uttrycker också stark kritik mot Polisen. Något vi inte ställer oss bakom.
Tvärtom är vi istället imponerade av det arbete som polisen utför i frågor som rör våld och brott i nära relation.

Våld är mycket riktigt en folkhälsofråga, en jämställdhetsfråga.

Våld är ett brott. Eftersom dessa frågor ofta diskuteras utifrån politiska perspektiv kan det vara viktigt för oss alla att vara tydliga och transparenta med vilka man som aktör och opinionsbildare samverkar med. Så alla får ta ställning till om det överensstämmer med de värderingar man själv står för.

Det är förstås felaktigt att blanda ihop äpplen och päron.

Vår tveksamhet till samarbete med dig Kerstin ska inte blandas samman med vilka vi skulle ta oss an eller hjälpa. Vi har genom konsekvent mött alla i behov av stöd med samma inställning det vill säga att fredliga och inkluderande samhällen är grunden till allt.

Inbjudan till samtal var menad att utforska hur du Kerstin ställer dig till det så att vi kan se om vi delar samma värdegrund.

Vi välkomnar som nämnt tidigare gärna en dialog för att prata med varandra då vi anser att det alltid är bättre att prata med varandra än att prata om varandra. 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care7 days ago
Idag kom en ny uppsättning av Kristina Loveby bok Kvinnofridsmyten när skyddsnätet brister.

Alla som bor hos oss får ett signerat exemplar med en hälsning från Kristina.
Boken är väldigt uppskattad och vi hör ofta att man berättar om vissa insikter som kommer till en när man läser boken och framför allt hur man känner igen sig i många situationer och känslor som beskrivs i boken. Vi tror det är jätteviktigt att sätta ord på och få sammanhang i sina upplevelser framför allt få ett konkret exempel på att även om det känns tröstlöst så finns det hopp och bevisligen ett liv fritt från hot, våld och förtryck.

Tack starka fantastiska Kristina för den styrka, hopp och inspiration du sprider med din bok. 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care1 week ago
För någon vecka sen firadevi högtider i olika benämningar🎉

God mat festlig dukning och samvaro. Oerhört berikande och spännande att få dela olika kulturella högtider och maträtter.
Stort tack alla ni som var med 🎉🎂🎉
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care shared a post.1 week ago
Kloka ord från en av Sveriges främsta föreläsare inom hot och våldsområdet.

Vi finns på instagram

Stäng meny