Följ med safehomes

Här kan du se vad vi har för oss

Safehomes på Facebook

Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Lördag och en vecka kvar till påskafton.
Även om världen är helt upp och nervänd och jag nästan vågar påstå att mer eller mindre alla berörs av pandemin på något sätt så går ändå tidevarv sin gilla gång.

Hos oss på Safe Homes gör vi det bästa av de förutsättningar vi har och försöker upprätthålla traditioner i den mån det är möjligt.

Att samtala om livet, rädslor, svåra minnen och samtidigt försöka förmedla framtidstro är en del av vår vardag.

Idag har vi sysselsatt oss med att påskpynta lite och under veckan blir det aktiviteter såsom ägg- och ansiktsmålning, bakning och matlagning samt givetvis inköp av påskägg och påskgodis.

Hur vi gör rent praktiskt på själva påskafton återstår att se.

I år blir kanske inte riktigt som andra år.

Gemensamt för många av oss i Sverige och världen denna påsk kommer att vara att vi inte kommer att kunna fira högtiden med våra nära och kära av olika anledningar.

Svårt och tråkigt givetvis men jag vågar ändå tro att det kommer att bli bra i alla fall till slut. 🐣🌿

#skyddatboende #socialtjänst #påsk
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Idag har vi haft en gemensam måltid för att fira att vi nu återigen får önska lycka till med nya boendet och glädjas åt att vi har fått vara en del av en resa mot trygghet och ett liv fritt från våld.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Det är alltid lika roligt att få överräcka det traditionsenliga gratulationskortet när en av våra klienter ska lämna oss för att flytta ut till sin nya lägenhet med ett 1:a hands kontrakt.

Om några veckor har vi dessutom nöjet att få göra det igen🌺

Det är det här som är kvittot på att vårt arbete med att skapa trygghet, stöd och en möjlighet till nystart gör skillnad.

Det bidrar till en stor del av vår arbetsglädje. ❤

#skyddatboende #ettlivfrittfrånvåld #tryggaboendelösningar
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Give and get är ju det allt handlar om tycker vi.💖
För någon vecka sen fick vi ta emot fantastiska gåvor till vår verksamhet och de familjer vi stödjer från Pingstkyrkan och Sisters International.
Med det har vi piffat upp vårt lekrum för barnen samt lämnat över barnvagnar till familjer som av någon anledning har behov av nya barnvagnar.

De gamla leksakerna vad gör vi med dem? Jo dem skänker vi vidare när vi åker ner till vår fadderverksamhet Barnens Ambassad i Ukraina senare i vår. På så sätt skapas goda spiraler 🌺

Stort tack @sisters International och Pingskyrkan för att ni tänker på oss och de familjer vi stödjer. 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Idag har vi haft terminens första gemenskapslunch. I korthet innebär det att vi på Safe Homes tillsammans med Elimkyrkan bjuder in till lunch, sång och gemenskap. Det har vi gjort i drygt ett år nu och det har blivit ett stående inslag som är uppskattat.

Vi brukar vara runt 40 personer som träffas, äter, pratar, leker och pysslar och sjunger förstås. Gemenskap är oerhört viktigt för oss alla och att vara en del av ett sammanhang kan vara ett sätt att hitta nya vänner och intressen.

Som alltid god lunch (denna gång togs det “tabberas” på både gryta, godis och glass 🥰) och våra traditionella klädbord där den som hittar något snyggt eller praktiskt är välkommen att ta med sig det hem.

Några nya ansikten och många välkända.
Barn som leker och vuxna som pratar över en kopp kaffe. Det behöver inte vara mer avancerat än så för att kallas en lyckad gemenskapslunch.

Nu ser vi fram emot nästa lunch i mars 🌺
Stort tack alla som är med och gör det här möjligt.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Igår deltog delar av Safe Homes för tredje gången på den årliga Fadimegalan som anordnas av @gapf i samarbete med Erwik Communication för att hedra Fadime och alla hennes medsystrar och bröders minne samt belysa vikten av aldrig sluta arbeta mot hedersvåld och förtryck.
Som stödorganisation deltar vi på olika sätt i arbetet och har tidigare år anordnat informations och bokbord.
Vi ser fram emot att även under kommande år vara del av arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck för allas rätt att själva bestämma över sitt liv och sina livsval.
Safe Homes & Care

Vi finns på instagram

Stäng meny