Följ med safehomes

Här kan du se vad vi har för oss

Safehomes på Facebook

Safe Homes & Care
Safe Homes & Care1 day ago
För tredje gången på 2 månader får jag lämna över detta vackra gratulationskort och ett presentkort 🌺 Dagens glädjebesked bestod av ett samtal från en av familjerna. De har fått ett 1:a handskontrakt på en lägenhet med gångavstånd från förskola och skola. Föräldern har sin sysselsättning och de är nu redo att lämna oss. Allt detta har åstadkommits på mindre än 3 månader. Det är inte alltid det går så fort men med lite tur och mycket ihärdighet har vi tillsammans lyckats och idag skördar vi frukten av våra gemensamma insatser. Glädjetårar har fällts av både oss och föräldern 🌺 bra start på veckan helt enkelt!

#tryggaboendelösningar #skyddatboende #socialtjänst #nystart #arbetsglädje
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care2 days ago
Hos oss är självklart husdjur välkomna! Just nu har vi ett antal 4benta hos oss 🌺

Vi välkomnar ofta familjer som har med sig sina husdjur. Vi tror det är det absolut bästa för alla att husdjuren får följa med. Att som utsatt behöva lämna kvar husdjuren är en risk man sällan tar. Många vuxna och barn oroar sig med all rätt för hur den älskade familjemedlemen mår och behandlas om den lämnas kvar med våldsutövaren. Det finns ett av Carin Holmberg med flera dokumenterat samband mellan våld i nära relation och våld mot djur.
Det nationella kunskapscentrumet Se Sambandet har tagit fram informationsmaterial och åker runt och föreläser om sambandet.
#våldsutsatta #våldinärarelation #framtiden #backabarnen #socialtjänst #skyddatboende #backabarnen #sesambandet
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care2 days ago
Sköna söndag på Safe Homes och vi arbetar med det dagliga, besök hos klienter för samtal, handlingar och annat småfix som alltid finns att göra är andra delar iväg på förstärkt föräldrastödsuppdrag.
Ytterligare en del sitter i godan ro och tittar över lite av den litteratur vi har införskaffat till personalgruppen den senaste tiden och som vi aktivt arbetar med som en del av vår kompetensutveckling för att kunna möta våra klienters behov.
Böckerna på bilden är alla skrivna av personer som vi på Safe Homes vid minst ett tillfälle har mött. Några har vi ett pågående samarbete med och några kommer vi att träffa snart igen för ytterligare kompetensutveckling.
Jätteroligt att ha ett ansikte och kunna relatera till samtal med personerna bakom böckerna.

Stort tack för kunskap och inspiration.

Även om vi ibland har olika perspektiv är vi glada att kunna ta del av er kunskap och att i olika forum och diskussioner utbyta erfarenheter är berikande🌺

oliktänkande är härligt och det är i skärningspunkterna som kreativitet och utveckling föds. 🌺

Den inställningen och övertygelsen har jag alltid haft och kommer alltid att ha. Så fram för att våga välkomna kritik och oliktänkande perspektiv och låt oss göra något bra av det!

Tillsammans gör vi skillnad för den som är i behov av skydd och stöd.

Linn M Hällen- föreläsare Eveliina Sinisalo Liria Ortiz
Maria Bauer AB @mariannekristiansson Omar Makram
GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadimef Natsuko UtsumiMaria Ahlin Ulrica Stigberg Kristina Loveby

#olikaperspektiv #erfarenhetsutbyte #samverkan #vågatakritik #utveckling #samverkan
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care4 days ago
Ett härligt avslut på veckan är alltid en givande pratstund med Maria Bauer AB. Idag var träffpunkten Munktell Science Park och passande nog rörde sig samtalet om hållbarhet, våldsprevention, samverkan och ny teknologi. Det kan vi koppla till flera av Safe Homes utvalda mål så det tycker jag är ett perfekt avslut på veckan.
Trevlig helg på er alla!
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care5 days ago
Vi måste våga prata om det som fungerar och även det som inte fungerar för att det ska bli bättre. Fantastiska Kristina Loveby berättar om den man som nästan höll på att bli hennes död. Tack vare att Kristina och andra som har utsatts eller utsätts vågar berätta kan våldet upptäckas och motverkas.

För att det ska kännas tryggt att berätta måste man som våldsutsatta vara säker på att samhället har vilja och förmåga att skydda och stötta till ett tryggt liv fritt från våld och förtryck.

Kristina beskriver väldigt väl hur snabbt man vänjer sig våldet och det blir en vardag. Det är därför viktigt att omgivningen reagerar och vågar fråga.

Viktigast är förstås vi också främst fokuserar på våldsutövaren så att denne ska ha så små möjligheter helst inga att kunna utöva våld i någon form.

Tillsammans kan vi göra skillnad 🌺
Håll ögonen öppna efter @kristina.lovebys föreläsningar där hon berättar om det hon vart med om.

#våldsutsatta #våldinärarelation #framtiden #backabarnen #socialtjänst #skyddatboende #backabarnen #familj #kvinnojour #kvinnofrid
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care6 days ago
Nu lämnar snart en till familj oss och vi kan hjälpa flera🌺

De kom en varm sommardag. Osäkra på vad framtiden skulle bära med sig.

Skulle de få gå i skola och förskola?

Skulle de hitta nya kompisar?

Skulle föräldern hitta ett jobb?

Hur skulle de orka med allt nytt efter allt svårt som varit?

Det har varit tufft men det har gått.

Skola och förskola gick snabbt som vanligt förstås men alla juridiska processer och framför allt ovisshet tar på krafterna.

Med tid, tålamod och den styrka som bara en förälder kan uppbåda när det handlar om att skydda sina barn och ge dem möjlighet till ett liv fritt från våld har de tagit sig igenom den här tiden 🌺

Nu går de snart vidare till ett eget boende med 1: handskontrakt och mycket tack vare att de nu är redo och att vi därför genom vårt unika samarbete med vår fastighetsägare har kunnat erbjuda en snabb väg in till ett tryggt boende.

🌺Tillsammans gör vi skillnad för den som är i behov av skydd och stöd 🌺

Vi finns på instagram

Stäng meny