Följ med safehomes

Här kan du se vad vi har för oss

Safehomes på Facebook

Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Give and get är ju det allt handlar om tycker vi.💖
För någon vecka sen fick vi ta emot fantastiska gåvor till vår verksamhet och de familjer vi stödjer från Pingstkyrkan och Sisters International.
Med det har vi piffat upp vårt lekrum för barnen samt lämnat över barnvagnar till familjer som av någon anledning har behov av nya barnvagnar.

De gamla leksakerna vad gör vi med dem? Jo dem skänker vi vidare när vi åker ner till vår fadderverksamhet Barnens Ambassad i Ukraina senare i vår. På så sätt skapas goda spiraler 🌺

Stort tack @sisters International och Pingskyrkan för att ni tänker på oss och de familjer vi stödjer. 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Idag har vi haft terminens första gemenskapslunch. I korthet innebär det att vi på Safe Homes tillsammans med Elimkyrkan bjuder in till lunch, sång och gemenskap. Det har vi gjort i drygt ett år nu och det har blivit ett stående inslag som är uppskattat.

Vi brukar vara runt 40 personer som träffas, äter, pratar, leker och pysslar och sjunger förstås. Gemenskap är oerhört viktigt för oss alla och att vara en del av ett sammanhang kan vara ett sätt att hitta nya vänner och intressen.

Som alltid god lunch (denna gång togs det “tabberas” på både gryta, godis och glass 🥰) och våra traditionella klädbord där den som hittar något snyggt eller praktiskt är välkommen att ta med sig det hem.

Några nya ansikten och många välkända.
Barn som leker och vuxna som pratar över en kopp kaffe. Det behöver inte vara mer avancerat än så för att kallas en lyckad gemenskapslunch.

Nu ser vi fram emot nästa lunch i mars 🌺
Stort tack alla som är med och gör det här möjligt.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Igår deltog delar av Safe Homes för tredje gången på den årliga Fadimegalan som anordnas av @gapf i samarbete med Erwik Communication för att hedra Fadime och alla hennes medsystrar och bröders minne samt belysa vikten av aldrig sluta arbeta mot hedersvåld och förtryck.
Som stödorganisation deltar vi på olika sätt i arbetet och har tidigare år anordnat informations och bokbord.
Vi ser fram emot att även under kommande år vara del av arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck för allas rätt att själva bestämma över sitt liv och sina livsval.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Adjö är ej för alltid, farväl är inte slut
I våra tankar finns ni kvar.

Vi kommer i dagarna att säga adjö och farväl till flera av våra klienter.

Några flyttar vidare till permanenta boendelösningar och vi hoppas det ska bli så bra som möjligt. Det är ju det som är det ultimata målet – ett liv i självständighet och fritt från hot och våld.
Några flyttar vidare av anledningar som vi önskar vi hade kunnat undvika men som den som lever skyddat hela tiden måste vara beredd på att de kan uppstå.
Det är alltid blandande känslor när vi vinkar av. Det är ju självklart skönt att veta att någon annan tar vid och att skyddet kvarstår men att klienten mot sin vilja ska behöva bryta upp och börja på nytt smärtar alltid.

Med det innebär det att vi har möjlighet att ta emot nya klienter- För mer information är ni varmt välkomna att skicka ett mail med era kontaktuppgifter så ringer vi tillbaka.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Mätta, trötta och nöjda efter en dag med mycket gemenskap, härliga samtal, god mat, massor av godis och julklappar. 🎁

För några av oss en kär tradition att slå sig ner i soffan (finns det hjärterum så finns det stjärterum) framför Kalle Ankas jul och för några av oss en helt ny upplevelse ❤

För samtliga en stund där vi samlas kring mat, goda skratt, lek och en del allvar också. Saknad efter nära och kära kan vara stor och måste få finnas men i gemenskap av andra kan den minskas lite.

Turerna till bufféborden (särskilt dessertbordet) var många och ingen gick hungrig därifrån.

Vi fick ett tips om att var och en tar med sig en liten rätt som man vill ha vid högtider. På så sätt fick vi smaka på flera nya smaker på vårt julbord i år🥰

Stort tack alla ni som var med och gjorde julafton-2019 till ytterligare en minnesvärd högtid i vår historia ❤

Från oss alla till er alla en riktigt god fortsättning på julen.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
23december-2019 och vi förbereder oss för att för tredje året fira julafton tillsammans. Från att ha varit en liten skara som kunde räknas på en hand första julen är vi nu så många att inte ens både fingrar och tår räcker till.

Det är med blandade känslor vi konstaterar att vi snart passerar det tresiffriga antalet personer som vi har fått följa genom åren. Många tuffa stunder, men också många glädjestunder.
Ikväll sänder vi alla er som vi fått möta en tanke . Många av er har vi fortfarande kontakt med, några av er tänker vi på och hoppas ni far väl i era nya liv.❤

Ikväll känner vi även en stor varm tacksamhet till alla er som har samverkat och stöttat oss i vårt arbete att ge stöd och skydd åt de som vi finns till för.

Extra varmt tack till er som skänkt julklappar och mat till våra familjer och er som haft oss i era tankar i olika sammanhang.

Elimkyrkan
Daca – Drivers Against Child Abuse
Julpatrullen
Processkedjan
Pingstkyrkan
Sisters International

Imorgon kommer många barn och vuxna
att tack vare er omtanke och givmildhet få möjlighet att fira jul med julklappar och värme trots den svåra situation de befinner sig i.

Tillsammans gör vi skillnad för den som är i behov av skydd och stöd 🎄🎅🏽🤶🏽🤶🎅🎄

Vi finns på instagram

Stäng meny