Följ med safehomes

Här kan du se vad vi har för oss

Safehomes på Facebook

Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Idag har ett helt gäng varit och åkt karusell och ätit karamell (i alla fall glass) I det vackra septembervädret. Att vara iväg och göra roliga saker tillsammans barn och förälder är alltid bra speciellt om det innehåller en hel del rörelse och aktivitet. Man blir så härligt hungrig och trött av det 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Förmiddagen har spenderats med en brunch anordnad av Elimkyrkan där Mirjam Adolphi tillsammans med sitt team av hjälparbetare berättade om sitt arbete med gatubarn i Ukraina. Mirjam och hennes man Boas har under mer än 20år arbetat för att hjälpa utsatta barn och ge dem trygghet, stöd och gemenskap. Några av de barn som de har hjälpt genom åren är nu vuxna och arbetar själva i organisationen.
Att träffa alla dessa engagerade personer värmer och självklart vill vi på Safe Homes göra det vi kan. Vi kommer bland annat att ge kontinuerligt stöd till två barn och deras familjer. Ett mindre barn och ett äldre barn i skolåldern.

Genom att hjälpa barnen underlättar vi lite för hela familjen. Barnen i vår verksamhet hemma här i Sverige kommer att få skicka en hälsning i form av ett litet meddelande eller teckning och vi får en hälsning från barnet/ familjerna.

Det känns spännande och givande att ha ett personligt och nära samarbete där vi kan följa det barn vi stöder och dennes familj. Att också ha en nära kontakt med grundaren känns värdefullt och tryggt 🌺
Vem vet kanske blir det till och med ett besök längre fram.

Vill du veta mer om hur du kan stötta Barnens Ambassad –
Klicka in på deras hemsida för att läsa mer

barnensambassad.se
https://www.facebook.com/barnensambassad/
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Heldag i Stockholm på Länsstyrelsen i Västra Götalands län Länsstyrelsen Östergötland Länsstyrelsen Gävleborg Länsstyrelsen i Kronobergs län Länsstyrelsen Norrbotten dag om resurssatsningen – hur ger vi våldsutsatta ett bra stöd utifrån regeringens satsning på arbetet mot mäns våld mot kvinnor från 2017.
Mycket intressant att höra de olika länsstyrelserna som varit piloter samt organisationerna @origo, European Family Justice Center Alliance, Malmö stad Resurs Heder samt Janne Waagbo (norska kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck).

Så mycket bra arbete har gjorts under året och som kommer att spridas vidare till flera län.
Det känns hoppfullt att höra jämställdhetsministern Åsa Lindhagen tala om hur hon önskar att arbetet ska fortsätta. 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Idag har vi varvat inne och utelek. Lilla spöket Laban har fått färgglad spökdräkt och vi har lärt oss om dinosaurier.
Ett besök hos de riktiga djuren uppskattades av oss alla. 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Förmiddagen spenderas i bilen med att jobba med administrativa sysslor medan kollegan kör.

Att åka och hämta/lämna klienter i olika delar av landet hör till.

Idag har vi härligt väder och vacker natur att glädjas åt.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care
Safe Homes är stolta över att presentera en investering i utbildningsföretaget Framvik som grundades av Axel Fors och @Maria Bauer
Maria Bauer är med sin samlade kunskap och erfarenhet av att utbilda och handleda i konflikthantering och stressreducering en av Skandinaviens främsta experter inom området våld i arbetslivet och i nära relation.
Axel Fors innovativa idéer att förmedla Marias kunskap i ett VR-utbildningsverktyg gör att Framviks D-escalator är ett helt unikt och banbrytande verktyg för att träna och utbilda medarbetare inom en rad olika områden på ett sätt som varken utbildningsfilmer, böcker eller andra traditionella metoder kommer i närheten av.

Safe Homes attraheras av den gedigna kunskap och den innovationshöjd som Framvik erbjuder.
Safe Homes ser samarbetet med Framvik som en unik möjlighet då vi delar Framviks värdegrund om att gedigen kunskap, grundad i forskning, ska förmedlas och göras tillgängliga för så många medarbetare som möjligt med syftet att skapa fler fredliga samtal och möten. Det kommer att skapa ett mer hållbart arbetsliv där medarbetare har resurser och förutsättningar att möta utmanande situationer och klienter får ett värdigt och tryggt bemötande.

Safe Homes ser fram emot vara med och utveckla morgondagens omsorg 🌺

Vi finns på instagram

Stäng meny