Följ med safehomes

Här kan du se vad vi har för oss

Safehomes på Facebook

Safe Homes & Care
Safe Homes & Care1 day ago
Vårt uppdrag handlar mycket om att stötta i olika praktiska frågor. En av dem är att kunna etablera sig i sitt nya liv. En av grundpelarna för stabilitet i livet är någon form av sysselsättning såsom studier, praktik eller arbete. Därför skriver vi inte sällan CV med våra klienter och stöttar i att hitta praktikplats eller arbete.
Det kan vara länge sen man uppdaterade sitt CV eller så har man kanske aldrig skrivit något. Kanske är man inte klar med sina studier än.

🌺 Idag har vi haft skrivarverkstad där vi tillsammans har skrivit CV och personligt brev.
När vi fikade började vi prata om vad vi har arbetat med. Det är alltid lika roligt att få ta del av allas tidigare erfarenhet.

Det är oxå glädjande att 75% av våra klienter nu är ute i någon form av sysselsättning. 🌺 det är ett steg närmare ett självständigt liv fritt från våld och förtryck och verkligen något att glädjas åt så här en måndag eftermiddag.

Tillsammans gör vi skillnad för den som är i behov av skydd och stöd 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care3 days ago
Nu är högsommaren och semester här för många av oss. För den som bor på skyddat boende kan det ibland kännas tungt och tråkigt att inte vara med nära och kära i sommartider.
Därför försöker vi på SafeHomes göra lite roligheter ibland.

I helgen har vi varit på en utflykt i vacker miljö med inspiration från olika delar av världen.
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care shared a post.2 weeks ago
Vi har fått ett flertal frågor om hur vi på Safe Homes arbetar med våra klienter.
Vi blir jätteglad för gensvaret och ni är varmt välkomna att kontakta oss med era frågor.

Det finns också möjlighet att gå in på och lyssna på det avsnitt där jag gästar Tina Karpin och #socionompodden som sändes i januari.

Den finns där poddar finns 🙂
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care2 weeks ago
Borta bra men hemma bäst brukar man säga.

Delar av Safe Homes har deltagit i #almedalsveckan på Gotland. En vecka med många intressanta och spännande möten.

Det bästa är ändå att komma tillbaka och möta dem vi jobbat för och med varje dag.

Att kunna gå iväg och äta den där glassen, få ordning på den där administrationen och ha de där samtalen som utgör vardagen. Det är anledningen till gör det vi gör varje dag.

Idag har vi också fått lämna över Kristina Loveby “Kvinnofridsmyten- när skyddsnäten brister” till en av våra klienter och genom den historia Kristina berättar kunnat förmedla kunskap, värme och hopp om en bättre framtid.

Genom att berätta liksom Kristina om att det är möjligt att ta sig ur en destruktiv relation och kunnat vända den till något positivt kan flera stärkas för att orka med att lämna och gå vidare.
Det Kristina skriver i böckerna som alla som bor hos oss får stämmer så bra och varje dag ska vi fortsätta kämpa för det.

“du är värd kärlek och trygghet”
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care is with Maria Fischer.3 weeks ago
Dag 4 i Almedalen 2019
Förmiddagen har spenderats med lite återhämtning och reflektion kring de första dagarna.
Så många fantastiska möten och människor. Så många inspirerande idéer och verksamheter och så många reality checks i många tunga ämnen.
Måndagens seminarium som Sade Homes och Maria Bauer AB och Framvik AB stod värd för med deltagare som Anna Maria Corazza Bildt Advokat Ekvall och Toni Tuunainen Stödet AB var huvudanledningen till deltagande detta år.

Resten av veckan har vi förmånen att vara fria som fågelar och besöka de seminarier och organisationer som av någon anledning intresserar oss.
Vi är här fram till söndag så är det som oxå är här och vill ta en fika – hör bara av er 🌺
Safe Homes & Care
Safe Homes & Care4 weeks ago
Att barn ofta är särskilt sårbara och utsatta är vi många som är eniga om.. Att det är avgörande att barn får rätten att göra sin röst hörd är något vi behöver bli bättre på inom många områden bland annat brottsmål och vårdnadstvister.

Det är därför en stor glädje att i vårt seminarium den 1 juli i Almedalen kunna välkomna Advokat Ekvall även känd som Barnadvokaten. Anna Ekvall röstades 2018 av Svenska folket fram att hälsa Välkommen till Sverige i Svedavias välkomsthall på Arlanda.

Anna Ekvall är vidare krönikör i Dagens juridik och samarbetar även nära med Barnahus i området barns juridiska rättigheter.

Vill du vara med och diskutera med oss?
Varmt välkommen att anmäla dig via länken. 🌺

https://magnetevent.se/Event/maria-bauer-utmanar-det-vedertagna—nu-ar-det-dags-for-ett-paradigmskifte-i-arbetet-mot-vald–29756/

Vi finns på instagram

Stäng meny